Hoe het allemaal is begonnen

Ik krijg vaak de vraag… Hoe is je bedrijf ontstaan?
Het antwoord: Met een oude Gispen stoel die ik bij het grofvuil zag staan.

De stoel stond langs de weg en ik vond hem zo mooi dat ik hem mee naar huis nam om op te knappen. Met behulp van diverse online tutorials heb ik de stoel opnieuw bekleed.

Van het resterende stuk stof wilde ik een tas maken. De oude naaimachine van mijn oma werd uit de berging gehaald en zo ben ik aan mijn eerste tas begonnen. Eenmaal bezig, kwam er plotseling allemaal rook uit de machine en zat ik met een halffabrikaat. Om de tas af te maken, heb ik een tweedehands machine gekocht. Daarna kreeg ik de smaak te pakken.

Na verschillende tassen van stof te hebben gemaakt, wilde ik graag het vak van tassen maken leren. Ik ben een tassenopleiding in Amsterdam gaan volgen. Dit vond ik zo leuk en ik kreeg steeds meer opdrachten, waardoor ik dacht: ‘Ik wil dit professioneel aanpakken’.

Daarom besloot ik in de zomer van 2013 naar de KVK te gaan om mijn eigen label op te richten. Via mijn webshop en diverse winkels worden mijn producten door heel het land verkocht. Ik vind het zo gaaf als iemand die ik niet ken een tas of accessoire bij me bestelt. Ze kopen het product dan echt omdat ze het ontwerp mooi vinden en dit geeft mij een trots en blij gevoel.

Leren shoppers
Gispen stoel

Van origine ben ik marketeer en dit komt goed van pas bij het verkopen van mijn tassen. Ik vind het heerlijk om met mijn handen een product voor een klant te creëren.

Het mooiste compliment kreeg ik van een journalist die mij interviewde. Zij schreef:

“Eigenlijk zou iedereen een prachtexemplaartje van deze creatieve duizendpoot bij zich moeten dragen. Al is het maar om jezelf eraan te herinneren dat je écht kunt doen wat je leuk vindt.”

Ik zou het fantastisch vinden als mijn tassen en accessoires anderen inspireren ook hun hart te volgen.

Op dit moment ontwerp en maak ik alle tassen en accessoires vanuit mijn atelier aan huis. Hier maakt mijn robuuste naaimachine heel wat kilometers en ontvang ik mijn klanten. Het is mijn droom om een eigen winkel met atelier te openen, waar ik klanten kan ontvangen en hen het ambacht van tassen maken kan laten zien. Met elke verkoop, komt deze droom een stukje dichterbij.

O ja, de Gispen stoel staat voor mijn industrie- naaimachine en gebruik ik dagelijks.

Saskia Thomson